تعریف تابع یا وارد کردن تابع در میپل (Define function in Maple)

تعریف توابع در میپل (Define functions in Maple)
تعریف تابع یا وارد کردن تابع در میپل
(Define function in Maple)

 


مقدمه

از آنجا که تابع (Function) در ریاضی پیش‌نیاز بسیاری از مفاهیم اساسی است پس لازم است در مسیر یادگیری میپل (Maple) حتماً این آموزش را مد نظر داشته باشید. فرض ما بر این است که شما نرم‌افزار میپل را بر روی سیستم خود نصب کرده‌اید، در حالی‌که هنوز آن را نصب نکردید می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید. 


دانلود نرم افزار میپل (Maple) به همراه راهنمای نصب


وارد کردن یک تابع در میپل (Maple)

وارد کردن یا ایجاد یک تابع در میپل (Maple) یک مهارت اساسی برای یادگیری در مراحل اولیه است. هنگامی که برای اولین بار شروع به یادگیری میپل (Maple) می‌کنید ممکن است اغلب در فرمت صحیح (سینتکس) دستورات مشکل داشته باشید. توجه داشته باشید که میپل (Maple) یک زبان برنامه‌نویسی پویا است و نیاز به نوشتن دستورات با سینتکس وجود دارد. 
در کل برای کار با میپل (Maple) با توجه به اینکه احتمال زیاد شما در آینده نیاز به محاسبات پیچیده‌تر و نوشتن الگوریتم‌های ریاضی پیدا خواهید کرد بهتر است به جای محیط Document، در محیط Worksheet و با استفاده از دستورات در ابتدا کار کنید تا کم کم با سینتکس دستورات هم آشنایی پیدا کنید. 


جهت آشنایی با دو محیط Document و Worksheet در نرم‌افزار میپل (Maple) روی اینجا کلیک کنید.


همچنین پیشنهاد می‌شود جهت آشنایی با اصول میپل (Maple) که برای شروع کار با این نرم افزار ضروری است روی اینجا کلیک کنید و بعد از کامل کردن تمام بخش‌های آن به ادامه این مطلب بپردازید. 


خوب!... فرض ما در اینجا بر این است که شما در محیط Worksheet میپل (Maple) قرار دارید و می‌خواهیم به نحوۀ وارد کردن تابعی مانند تابع f(x)=x^4+x^3-3x-2 بپردازیم. 
برای وارد کردن این تابع شما می‌توانید یا از طریق پالت Expression یا با تایپ مستقیم و رعایت سینتکس دستورها عمل کنید. 
استفاده از پالت Expression بسیار راحت بوده و شما تنها با کلیک بر روی عباراتی که در این پالت است آنها را در محیط کاری خواهید دید و سپس آن‌ها را متناسب با عبارت خودتان تغییر می‌دهید. البته استفاده از این پالت بیشتر زمانی کاربرد دارد که شما در استفاده از میپل (Maple) تازه‌کار باشید یا بخواهید عبارات ریاضی را به صورت گرافیک بهتر هم‌چون دست نوشته‌های ریاضی خودتان در محیط کاری ببینید. (در تصویر زیر محل قرارگیری این پالت را می‌بینید.)

پالت Expression

 

جهت آشنایی با پالت Expression در نرم‌افزار میپل (Maple) روی اینجا کلیک کنید.

 

اما برای وارد کردن این تابع به صورت دستورات مستقیم کافیست عبارت زیر را بعد از نماد اعلان ([>) تایپ کنید:

f:=(x)->x^4+x^3-3*x-2

توجه: f:=(x) یعنی f تابعی بر حسب x است. حال اگر تابع شما دو متغیره بود مثلاً f(x,y) کافیست عبارت f:=(x,y) را وارد کنید.

توجه: بعد از تایپ عبارت -> ، نرم‌افزار میپل (Maple) خودکار آن را به صورت → نمایش می‌دهد. برای خارج شدن از حالت توان نیز می‌توانید یا با کلیک چپ موس در آخر عبارت یا از کلید مکان‌نمای راست صفحه کلید استفاده کنید و بقیه عبارات را تایپ کنید.

بعد از تایپ عبارت و جهت اجرای دستور کافیست کلید Enter را بزنید تا خروجی برای شما نشان داده شود. حال فرض کنید می‌خواهید مقدار تابع f تعریف شده را در یک نقطه مثلاً x=0 محاسبه کنید. برای این کار کافیست در خط بعدی عبارت f(0) را تایپ کنید.

تعریف تابع یا وارد کردن تابع در میپل (Define function in Maple)

در صورتی که خواستید در یک خط فرمان بیشتر از یک دستور استفاده کنید حتماً در انتهای تمامی دستورات ماقبل دستور آخر علامت سِمی کالِن (;) را تایپ کنید. تایپ این علامت برای دستور آخر اختیاری است.

تعریف تابع یا وارد کردن تابع در میپل (Define function in Maple)

تهیه و تنظیم: پشتیبانی سایت ایران میپل


ایران میپل | مرجع تخصصی نرم افزار میپل (Maple)

آموزش میپل | دانلود کدهای آماده میپل | انجام پروژه با میپل | جذب مدرس و فریلنسر میپل 

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده

جستجو در مطالب آموزشی